...după cum am aflat din articole deja publicate în cîteva ziare, punctele de atracţie au fost, în primele zile, salamul de măgar, brânza veche de 4 ani, şunca "hiţuită" şi pastrama "băiţuită"...
...cik, salamul de măgar este o delicatesă franţuzească, seamănă la gust cu salamul de Sibiu - e cam la fel de uscat, dar mai ceva mai gras...o bucată de 200 grame costă 15 lei
...nu numai măgarul are "utilitate".... laptele de măgăriţă era folosit în trecut de femeile de viţă nobilă, pentru îmbăiere...se spunea k ar menţine pielea moale şi catifelată...paradoxal, oamenii din acele timpuri aveau o mare problemă q igiena proprie...chiar şi demnii reprezentanţi ai caselor regale...despre Ludovic al XVI lea se spunea k ar fi facut baie doar de 6 ori în timpul vieţii; în schimb "turna" pe el kile de parfum...aşa a înflorit, probabil, industria de parfumuri care a făcut celebră Franţa...
...brânza franţuzească cu piper, veche de patru ani conţine un pigment care o colorează în oranj, iar 100 de grame costă 14 lei...
...cât despre şunculiţa "hiţuită", conform producătorului, este o şuncă specială, fără prea multă grăsime...întâi se murează, apoi se fierbe la aburi cu condimente, să capete gust bun şi se ţine în jos, să se scurgă bine grăsimea..carnea provine de la animale care au păscut iarbă curată (nu se spune nimik de căcărezele măslinii, care, probabil, sunt excremente ecologice :D) şi nepoluată.... mă rog, dk asha zice el.... preţul: 45 lei kilogramul
....alte produse...Pâinea Rupea de 5 kg, care costă 10 lei şi conţine pastă de cartofi, bomboanele Bucuria ..;).. produse la Chişinău, bomboanele q iaurt , pateul de iepure, de mistreţ şi pateul de foie gras...
...q speranţa k nu am stricat nimănui pofta de mîncare... :-h
guardian of Asgaard

0 comentarii:
Trimiteți un comentariu